stress-2902537.jpg

Fler ska få magnetström mot depression

Staysafe.jpg

Depressioner ökar kraftigt under coronaepidemin

Sittandetjejdepr.jpg

Tidiga tecken på att du lider av depression

Socbehtvabilder.gif

Socialstyrelsen: Behandla depression med magnetström

Skyltpsyk.jpeg

Magnetström mot depression i fler regioner

FAQ

Verkar behandlingen?

För många patienter är depressionsbehandling med TMS mer effektivt än antidepressiv medicin. Fler än 40 oberoende kliniska studier med tillsammans med fler än 2000 patienter visar att TMS är effektiv vid behandling av svår depression.

Behandlingen kan också ges som komplement till medicin.

Hur känns behandlingen?

Under behandlingen hör du ett klickande ljud och märker en pirrande känsla på huvudet.

Finns det biverkningar?

Under TMS-behandling är du helt vaken och du får inga kramper.
Behandlingen ger inte de kognitiva biverkningar som ibland kan ses efter ECT-behandling, och behandlingen kan på inget sätt liknas med en ECT-behandling.
TMS-behandling är dessutom utan de biverkningar, som typiskt kan komma med antidepressiv medicin. Några patienter talar om ett milt obehag under behandlingen eller huvudvärk direkt efter behandlingen, men du kommer utan problem att kunna fortsätta med dina dagliga sysslor direkt efter behandlingen.

Hur länge varar effekten?

Många patienter har ofta bara behov av en komplett behandlingsserie. Din psykiater kan eventuellt ordinera dig underhållsbehandlingar (en eller två behandlingar) var 4-6 månad eller en gång om året.

Vad kostar behandlingen?

Den omfattas av det s k högkostnadsskyddet (och kostar därmed högst 1150 kr, och är kostnadsfri om du har frikort) om din Region har avtal. Fråga oss gärna!

IMG_2207_edited.jpg